- Aby stworzyć marynatę należy wymieszać Saszetkę Sosu Teriyaki Blue Dragon z posiekanym ząbkiem czosnku i startym na tarce imbirem około ½ - 1 cm. Boczek zamarynować i odstawić na noc do lodówki.
- Na patelni podsmażyć 2 ząbki czosnku i pół cebuli posiekanej w drobna kostkę. Dodać rozmrożony szpinak. Smażyć przez około 10 minut. Doprawić solą i łyżką śmietany 18%. Kaszę kuskus wsypać do miski, zalać wrzącą, osoloną wodą około 1 cm nad powierzchnię kaszy i odstawić na 5 minut. Odcedzić resztkę wody i dodać gotowy szpinak. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, doprawić Słodkim Sosem Chili Blue Dragon.
- Boczek wyjąć z lodówki, włożyć do rękawa do pieczenia, piekarnik rozgrzać do 180°C i piec w nim boczek około 1 godziny.
Podawać ułożone obok siebie na talerzu.