Chrupiąca wołowina z Słodkim Sosem Chili Blue Dragon

Chrupiąca wołowina z Słodkim Sosem Chilli Blue Dragon

  • 2 jajka
  • ½  łyżeczki soli
  • ½  łyżki mąki kukurydzianej
  • 150 g wołowiny
  • olej roślinny
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • ½  ząbku czosnku
  • 1 papryczka chili czerwona
  • 10 g cukru
  • 2 łyżki Octu Ryżowego Blue Dragon
  • 2 łyżki Sosu Słodkiego Chilli Blue Dragon
  • 2 łyżki Sosu Sojowego Blue Dragon
  1. Cienkie paski wołowiny obtoczyć w panierce z jajka, soli i mąki kukurydzianej. Rozgrzać olej na patelni lub woku do 180°C, następnie smażyć paski wołowiny, jeden po drugim przez około 6-7 minut, aż będą brązowe i chrupiące. Usunąć je i osuszyć.
  2. Na rozgrzany olej wrzucić cebulę, czosnek, papryczkę chili i marchew - wszystko drobno pokrojone. Dodać cukier, ocet ryżowy, sos słodkie chilli, sos sojowy wymieszać wszystko razem i gotować przez chwilę. Na koniec dodać wołowinę. Podawać z ryżem lub makaronem.