Chrupiąca wołowina z Słodkim Sosem Chilli Blue Dragon
- 2 jajka
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżki mąki kukurydzianej
- 150 g wołowiny
- olej roślinny
- 1 marchewka
- 1 cebula
- ½ ząbku czosnku
- 1 papryczka chili czerwona
- 10 g cukru
- 2 łyżki Octu Ryżowego Blue Dragon
- 2 łyżki Sosu Słodkiego Chilli Blue Dragon
- 2 łyżki Sosu Sojowego Blue Dragon
- Cienkie paski wołowiny obtoczyć w panierce z jajka, soli i mąki kukurydzianej. Rozgrzać olej na patelni lub woku do 180°C, następnie smażyć paski wołowiny, jeden po drugim przez około 6-7 minut, aż będą brązowe i chrupiące. Usunąć je i osuszyć.
- Na rozgrzany olej wrzucić cebulę, czosnek, papryczkę chili i marchew - wszystko drobno pokrojone. Dodać cukier, ocet ryżowy, sos słodkie chilli, sos sojowy wymieszać wszystko razem i gotować przez chwilę. Na koniec dodać wołowinę. Podawać z ryżem lub makaronem.