Czosnkowy makaron z zielonymi warzywami

Czosnkowy makaron z zielonymi warzywami

  • 300 g makaronu ryżowego lub pszennego
  • 50 g białej kapusty
  • 25 g fasolki szparagowej (opcjonalnie)
  • 1 marchewka
  • 1 papryczka czerwona
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 słoik Sosu Czosnkowego Blue Dragon
  • 20 ml oleju
  • 40 g Sosu Sojowego Blue Dragon
  • szczypiorek lub kolendra do dekoracji
  1. Cebulę oraz czosnek obrać i drobno posiekać. Kapustę poszatkować. Pozostałe warzywa oczyścić i pociąć w drobne słupki. W misce z osoloną zimną wodą namoczyć makaron i osączyć.
  2. W woku rozgrzać olej, po czym podsmażyć na nim czosnek i cebulę. Dodać resztę warzyw, wymieszać i smażyć przez chwilę. Wlać Sos Sojowy Blue Dragon oraz Sos Czosnkowy Blue Dragon. Dołożyć makaron.
  3. Całość gotować do miękkości makaronu. Gotowe danie udekorować szczypiorkiem lub kolendrą.