Przejdź do treści
Blue Dragon
Sosy na co dzień
Przepisy
Blue Dragon
Orientalne produkty
Orientalne przepisy
Kontakt
Dorsz w jarzynach
700 g dorsza
400 g marchewki
100 g korzenia pietruszki
100 g selera
1 cebula
1 por
olej rzepakowy lub ryżowy
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1 słoik Sosu Słodko-kwaśnego Blue Dragon
liść laurowy
ziele angielskie
mąka
sól
pieprz
Dorsza przyprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i usmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Pora i cebulę pokroić, pozostałe warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę zeszklić na oleju, dodać resztę warzyw. Obsmażyć chwilę, dodać ziele angielskie i listki laurowe.
W małej ilości wody rozprowadzić koncentrat pomidorowy i dodać do warzyw. Po chwili dodać również Sos Słodko-kwaśny Blue Dragon i gotować jeszcze 10 minut. Rybę włożyć do płytkiego naczynia i zalać warzywami z sosem. Podawać od razu lub na zimno.