Krewetki w Pikantnym Pomidorowym Sosie Seczuańskim

Krewetki w Pikantnym Pomidorowym Sosie Seczuańskim

  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 250 g krewetek
  • 50 g groszku cukrowego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 saszetka Pikantnego Pomidorowego Sosu Seczuańskiego Blue Dragon
  1. Podgrzać połowę oleju w woku i dodać krewetki, wymieszać i smażyć przez 1 minutę. Wyjąć i odstawić na chwilę. Wok wyczyścić starannie papierem kuchennym. Dodać resztę oleju i podgrzać, dodać warzywa i smażyć cały czas mieszając przez kolejne 2 minuty.
  2. Ponownie dodać krewetki i polać Pomidorowym Sosem Seczuańskim Blue Dragon i gotować przez 1 minutę. Podawać z ryżem lub makaronem.