Krewetki z warzywami w sosie teriyaki

Krewetki z warzywami w sosie teriyaki

  • 1 Fix Teriyaki Blue Dragon
  • 340 g dużych obranych krewetek
  • 1 duża czerwona papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • kawałek imbiru (około 2 cm)
  • 1 zielona papryka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka Oleju Sezamowego Blue Dragon
  • olej roślinny do smażenia
  • sól i pieprz do smaku
  1. W przypadku używania mrożonych krewetek, należy wypłukać je w zimnej wodzie, aby stopić kryształki lodu, a następnie osączyć i osuszyć. Papryki wydrążyć i pokroić w paski.
  2. Na patelnię wlać małą ilość oleju roślinnego. Dodać wszystkie warzywa. Podgrzewać do czasu, aż składniki zaczną mięknąć (około 3 minut). Dołożyć krewetki (zamiast nich możemy użyć piersi kurczaka), przeciśnięty przez praskę czosnek oraz starty na tarce o małych oczkach imbir. Smażyć 2-3 minuty, aż krewetki staną się różowe.
  3. Do składników na patelni dodać Fix Teriyaki Blue Dragon. Podgrzewać przez 1 minutę, nie doprowadzając do wrzenia. Wymieszać z Olejem Sezamowym Blue Dragon. Doprawić do smaku solą i pieprzem.