Przejdź do treści
Blue Dragon
Sosy na co dzień
Przepisy
Blue Dragon
Orientalne produkty
Orientalne przepisy
Kontakt
Krokiety z grzybami
4 szt naleśników słonych
500 g grzybów (dowolne np. pieczarki)
5 ząbków czosnku
½
słoika Sosu Teriyaki Blue Dragon
1 pęczek cebuli dymki
1 łyżka tymianku suszonego
olej do smażenia
1 szklanka bułki tartej
1 jajko
sól i pieprz
Grzyby pokroić w plasterki a następnie obsmażyć na oleju. Dodać posiekany czosnek, tymianek oraz dymkę i smażyć około 1 minuty. Całość zalać sosem i dodać 1 łyżkę wody. Gotować około 7 minut aż sos odparuje. Dodać bułkę tartą oraz sól i pieprz, odstawić. Jajko rozbić z odrobiną wody i doprawić solą i pieprzem.
W naleśniki nałożyć po 2 łyżki farszu i zawijać w formę krokieta, tak aby farsz nie mógł wypaść z naleśnika. Zawinięte naleśniki zanurzyć w masie jajecznej a następnie w bułce tartej. Krokiety smażyć na średnio rozgrzanej patelni, aż będą rumiane z każdej strony.