Kurczak w pikantnej panierce
- 12 pałek z kurczaka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka maślanki
- 1 łyżka Słodkiego Sosu Chilli Blue Dragon
- 1 słoik Sosu Chińskiego Curry Blue Dragon
- ½ łyżeczki pieprzu cayenne
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
- Kurczaka umyć i osuszyć. Do maślanki dodać Sos Chiński Curry Blue Dragon, słodki sos chili i dopraw solą, pieprzem czarnym oraz cayenne. Kurczaka panierować w kolejności: mąka- maślanka- mąka. Następnie smażyć w głębokim tłuszczu rozgrzanym do ok 180°C aż kurczak będzie złocisty.
- Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i wstawić do piekarnika na około 15 minut, po to aby kurczak był w środku upieczony. Podawać ze słodkim sosem chili.