Makaron Smażony z Kurczakiem i Warzywami

Makaron smażony z kurczakiem i warzywami

  • 200 g makaronu błyskawicznego
  • 100 g kapusty pekińskiej
  • 15 g suszonych chińskich grzybów mun
  • 300 g piersi kurczaka
  • ½ czerwonej i żółtej papryki
  • 200 ml bulionu drobiowego
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 Fix Pomidorowy z Chilli Blue Dragon
  • olej do smażenia
  1. Makaron i grzyby mun wrzucić do dwóch osobnych misek, zalać gorącą wodą, odstawić na 15 minut, po czym odcedzić. Na patelni rozgrzać olej. Piersi kurczaka pokroić w paski i wrzucić na gorący tłuszcz. Po 2-3 minutach smażenia mięsa dodać pokrojoną w paseczki cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i pociętą w słupki marchewkę.
  2. Całość smażyć, mieszając od czasu do czasu. Po kolejnych 2 minutach smażenia dorzucić pocięte w drobne paski papryki oraz poszatkowaną kapustę pekińską. Po chwili dołożyć odcedzone grzyby mun. Dodać Fix Pomidorowy z Chilli Blue Dragon. Składniki dobrze wymieszać.
  3. Po 3 minutach dolać bulion drobiowy. Zwiększyć ogień. Następnie dodać osączony makaron. Całość smażyć jeszcze 3 minuty, mieszając.