Makaron z kurczakiem, szpinakiem, orzechami i Sosem z Orzeszków Ziemnych Satay Blue Dragon
- makaron rurki (rigatoni lub penne)
- pierś kurczaka
- świeży szpinak
- pomidorki koktajlowe
- orzechy nerkowca
- Sos z Orzeszkami Ziemnymi Satay Blue Dragon
- czosnek
- oliwa
- sól, pieprz
- Pierś kurczaka pokroić na paski i marynować przez noc w Sosie z Orzeszkami Ziemnymi Satay Blue Dragon. Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić kurczaka i drobno posiekany czosnek, podsmażyć przez około 3 minuty. Dodać szpinak, posolić, popieprzyć i dusić około 4 minuty. Następnie dodać pomidorki i dusić kolejne 3 minuty. Wrzucić makaron i wszystko dokładnie mieszać. Zestawić z ognia. Na oddzielnej patelni uprażyć orzechy nerkowca. Makaron wyłożyć na talerz, posypać uprażonymi orzechami.