Makaron z kurczakiem, szpinakiem, orzechami i Sosem z Orzeszków Ziemnych Satay Blue Dragon

Makaron z kurczakiem, szpinakiem, orzechami i Sosem z Orzeszków Ziemnych Satay Blue Dragon

  • makaron rurki (rigatoni lub penne)
  • pierś kurczaka
  • świeży szpinak
  • pomidorki koktajlowe
  • orzechy nerkowca
  • Sos z Orzeszkami Ziemnymi Satay Blue Dragon
  • czosnek
  • oliwa
  • sól, pieprz
  1. Pierś kurczaka pokroić na paski i marynować przez noc w Sosie z Orzeszkami Ziemnymi Satay Blue Dragon. Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić kurczaka i drobno posiekany czosnek, podsmażyć przez około 3 minuty. Dodać szpinak, posolić, popieprzyć i dusić około 4 minuty. Następnie dodać pomidorki i dusić kolejne 3 minuty. Wrzucić makaron i wszystko dokładnie mieszać. Zestawić z ognia. Na oddzielnej patelni uprażyć orzechy nerkowca. Makaron wyłożyć na talerz, posypać uprażonymi orzechami.