Mielona wołowina z chili i kolendrą po chińsku

Mielona wołowina z chili po chińsku

  • 400 g żeberek lub polędwicy wołowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili
  • 2-3 łyżki oleju do smażenia
  • 1 łyżeczka Oleju Sezamowego Blue Dragon

Marynata do mięsa:

  • 1½  łyżki Jasnego Sosu Sojowego Blue Dragon
  • ½  łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka Oleju Sezamowego Blue Dragon
  • czarny pieprz mielony
  • 1 łyżeczka Octu Ryżowego Blue Dragon
  1. Mięso włożyć na około 40 minut do zamrażarki. Następnie drobno posiekać (zamrożone mięso łatwiej kroić na małe kawałki). Przygotować marynatę i marynować w niej mięso około ½ godziny. Po upływie tego czasu zmielić mięso.
  2. Na woku rozgrzać olej, wrzucić drobno posiekany czosnek i chili. Dodać mięso mielone oraz odrobinę oleju sezamowego. Doprawić solą i smażyć przez około 5 minut. Można podać z fantazyjnymi cienkimi frytkami, ryżem lub Makaronem Blue Dragon.