Pikantny kurczak z Sosem Seczuańsko-Pomidorowym
- 4 porcje gniazd makaronowych
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 4 piersi z kurczaka
- 4 marchewki
- 200 g groszku mrożonego
- 2 saszetki Pikantnego Pomidorowego Sosu Seczuańskiego Blue Dragon
- garść liści kolendry - do przybrania
- Przygotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić i odstawić.
- Wziąć dużą patelnię lub wok i podgrzać jedną łyżkę oleju. Dodać paski piersi kurczaka i podsmażyć na złoty kolor przez około 4-6 minut. Wyjąć i odstawić na chwilę.
- Oczyścić patelnię i dodać pozostały olej. Wrzucić marchewkę pokrojoną na bardzo cienkie plasterki i smażyć przez 1-2 minuty. Dodać 20 ml wody oraz groszek i gotować przez 5 minut. Następnie dodać 2 saszetki Pikantnego Pomidorowego Sosu Seczuańskiego Blue Dragon, kurczaka, makaron i smażyć przez 3-4 minuty. Podawać od razu po przyrządzeniu.