Polędwica wołowa w Sosie Hoi Sin z Czosnkiem Blue Dragon

Polędwica wołowa w sosie Hoi Sin z Czosnkiem Blue Dragon

  • 2 saszetki Sosu Hoi Sin z Czosnkiem Blue Dragon
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 2 łyżki wody
  • 500 g polędwicy wołowej
  • 50 g orzechów nerkowca
  • 100 g świeżego szpinaku
  • 4 duże pieczarki
  1. Na rozgrzanym oleju smażyć do miękkości wołowinę pokrojoną na cienkie paski (około 4-7 minut), zdjąć z woka/patelni i odstawić. Następnie podsmażyć orzechy nerkowca, aż osiągną złoto-brązowy kolor (1-2 minuty). Zdjąć z woka/patelni i odstawić. Podsmażyć pokrojone w plastry pieczarki z 2 łyżkami wody (około 3 minuty).
  2. Dodać Sos Hoi Sin z Czosnkiem Blue Dragon, szpinak, przygotowaną wcześniej wołowinę i orzechy. Dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę, aż wszystkie składniki będą gorące.