Przejdź do treści
Blue Dragon
Sosy na co dzień
Przepisy
Blue Dragon
Orientalne produkty
Orientalne przepisy
Kontakt
Rydze w pomidorach
2 kg twardych grzybów (najlepsze będą rydze lub kurki)
3 cebule
olej
ocet jabłkowy
ziele angielskie
liść laurowy
1 słoik Sosu Słodko-kwaśnego Blue Dragon
sól
pieprz
pomidory z puszki
1 pęczek natki pietruszki
Grzyby oczyścić i obgotować w całości w osolonej wodzie z odrobiną octu, liściem laurowym i zielem angielskim. Odcedzić grzyby i małą cześć wywaru z grzybów zostawić. Połączyć wywar z pomidorami i Sosem Słodko-kwaśnym Blue Dragon. Gotować około 10 minut.
Doprawić i dodać posiekaną natkę pietruszki. Dodać ugotowane grzyby i gotować wszystko jeszcze przez chwilę. Tak przygotowane grzyby będą smaczne zarówno na zimno, jak i na ciepło.