Sałatka z grillowaną wołowiną i Sosem Rybnym Blue Dragon

Sałatka z grillowaną wołowiną i Sosem Rybnym Blue Dragon

  • 2 steki wołowe
  • 1½ łyżki czarnego pieprzu
  • 2 łyżki Sosu Rybnego Blue Dragon
  • 3 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 zielona papryczka hot chili 
  • 2 ogórki
  • 4 cebule szalotki
  • ½ szklanki posiekanej kolendry
  • 1 szklanka posiekanej mięty
  1. Rozgrzać grill do wysokiej temperatury. Steki dokładnie obtoczyć w czarnym pieprzu grubo zmielonym i grillować od 5 do 8 minut, zmieniać strony co kilka minut. Zdjąć je z rusztu i odstawić, aby ostygły. Wymieszać Sos Rybny Blue Dragon, sok z limonki, cukier i pokrojone chili.
  2. Steki pokroić w cienkie plastry. Wymieszać plastry ogórków, cebuli szalotki, kolendrę i miętę w dużej misce. Dodać plastry wołowiny oraz mieszankę z Sosem Rybnym Blue Dragon