Sałatka z krewetek z brzoskwiniami i Słodkim Sosem Chilli Blue Dragon

Sałatka z krewetek z brzoskwiniami i Słodkim Sosem Chilli Blue Dragon

  • 5 łyżek Słodkiego Sosu Chilli Blue Dragon
  • 500 g mrożonych lub świeżych krewetek
  • ½ puszki brzoskwiń
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 200-300 g świeżego szpinaku 
  • garść rukoli
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 2-3 łyżki masła
  • sól i pieprz
  1. Na patelni roztopić masło. Krewetki oczyścić, po czym podsmażać do czasu, aż staną się miękkie. Następnie oprószyć je solą i odstawić do ostygnięcia. Brzoskwinie osączyć i pokroić w plasterki. Pomidorki koktajlowe umyć i przepołowić. 
  2. Na talerzach rozłożyć świeży szpinak, rukolę, pomidorki koktajlowe, brzoskwinie oraz krewetki. Całość polać Słodkim Sosem Chilli Blue Dragon, oprószyć solą oraz pieprzem i posypać natką pietruszki. Krewetki można zastąpić piersią kurczaka.