Sałatka z krewetek z brzoskwiniami i Słodkim Sosem Chilli Blue Dragon
- 5 łyżek Słodkiego Sosu Chilli Blue Dragon
- 500 g mrożonych lub świeżych krewetek
- ½ puszki brzoskwiń
- kilka pomidorków koktajlowych
- 200-300 g świeżego szpinaku
- garść rukoli
- ½ pęczka natki pietruszki
- 2-3 łyżki masła
- sól i pieprz
- Na patelni roztopić masło. Krewetki oczyścić, po czym podsmażać do czasu, aż staną się miękkie. Następnie oprószyć je solą i odstawić do ostygnięcia. Brzoskwinie osączyć i pokroić w plasterki. Pomidorki koktajlowe umyć i przepołowić.
- Na talerzach rozłożyć świeży szpinak, rukolę, pomidorki koktajlowe, brzoskwinie oraz krewetki. Całość polać Słodkim Sosem Chilli Blue Dragon, oprószyć solą oraz pieprzem i posypać natką pietruszki. Krewetki można zastąpić piersią kurczaka.