Sałatka z kurczakiem i kukurydzą
- ½ kg piersi kurczaka
- 1 słoik Sosu Teriyaki Blue Dragon
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka zielonego groszku
- 1 długi ogórek
- 200 g ugotowanego ryżu
- 2 łyżki majonezu
- sok z cytryny
- sól i pieprz do smaku
- cebula dymka
- Kurczaka oczyścić, a następnie zamarynować w Sosie Teriyaki Blue Dragon, soli oraz pieprzu. Odstawić na minimum 30 minut do lodówki. Ogórek zielony umyć i pokroić w drobną kostkę. Dymkę posiekać drobno w całości ze szczypiorem. Kurczaka wyjąć z marynaty i smażyć lub grillować po około 5 minut z każdej strony, aż będzie gotowy. Pokroić go w grubą kostkę.
- Do miski wsypać: kukurydzę, groszek, ryż, ogórka, dymkę oraz pokrojonego kurczaka. Dodać majonez i wymieszać wszystkie składniki. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku.