Sałatka ze stekiem, mango i sosem orzechowym

Sałatka ze stekiem, mango i sosem orzechowym

  • 200 g wołowiny (np. antrykotu)
  • ½ małej cukinii
  • 50 g brokułów
  • 50 g mango
  • sok z ½ limonki
  • ½ małej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 ml Sosu Sojowego Blue Dragon
  • 100 g Sosu Orzechowego Blue Dragon
  • 20 g imbiru (opcjonalnie)
  • makaron ryżowy
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz do smaku
  • sezam, czerwona papryczka chili i kolendra do dekoracji
  1. Z Sosu Sojowego Blue Dragon, soli i pieprzu przygotować marynatę. Połączyć z wołowiną i wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
  2. Warzywa oraz mango oczyścić i pokroić na małe kawałki. Cebulę, czosnek oraz imbir obrać, drobno posiekać i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Następnie dodać brokuły, mango oraz sok z limonki. Wymieszać i podgrzać przez chwilę. Dołożyć Sos Orzechowy Blue Dragon. Makaron przygotować według przepisu podanego na opakowaniu.
  3. Całość wymieszać i podgrzać. Wołowinę oprószyć solą oraz pieprzem, usmażyć i pokroić w plastry. Serwować z makaronem i sosem z warzywami. Potrawę podawać udekorowaną kolendrą, posiekaną papryczką chili oraz sezamem.