Skrzydełka kurczaka z chilli i sezamem
- 750 g skrzydełek kurczaka
- ostra papryka w proszku do smaku
- 310 g Słodkiego Sosu Chilli Blue Dragon
- 1 łyżka sezamu
- 2 łyżki oleju
- 1 opakowanie mieszanki sałat
- Piekarnik rozgrzać do temperatury 180⁰C. Brytfankę posmarować olejem. Wyłożyć skrzydełka, po czym oprószyć je z obu stron ostrą papryką w proszku. Następnie polać Słodkim Sosem Chilli Blue Dragon. Piec przez 50-60 minut na rumiano.
- Skrzydełka można też przygotować na grillu: po oprószeniu ostrą papryką grillować przez 35 minut, obracając od czasu do czasu. Następnie posmarować Słodkim Sosem Chilli Blue Dragon i piec około 3 minut, aż sos zgęstnieje, obrócić skrzydełka i grillować jeszcze 3 minuty. Mięso posypać sezamem. Podawać z mieszanką sałat.