Spring Rolls z Słodkim Sosem Chilli Blue Dragon
- 1 marchewka
- kiełki (wybrać ulubione)
- ogórki
- zielona sałata
- 1 łyżka Sosu Rybnego Blue Dragon
- 1 łyżka Octu Ryżowego Blue Dragon
- 1 łyżeczka cukru
- 8 arkuszy papieru ryżowego
- pęczek liści mięty
- pęczek kolendry
- Warzywa (starta marchewka, ogórki pokrojone w paski, kiełki) wymieszać z sosem rybnym, octem ryżowym, cukrem oraz posiekaną kolendrą a następnie odstawić na 1 godzinę, aby zmiękły i zrobiły się sprężyste.
- Na papierze ryżowym ułożyć kilka posiekanych liści mięty, dodać warzywa i sałatę. Zwinąć papier ryżowy z nadzieniem w rulon, a końce złóż jak kopertę. Każdy rulon przekroić na ½. Podawać ze Słodkim Sosem Chilli Blue Dragon.