Spring Rolls z Słodkim Sosem Chilli Blue Dragon

Spring Rolls z Słodkim Sosem Chilli Blue Dragon

  • 1 marchewka
  • kiełki (wybrać ulubione)
  • ogórki  
  • zielona sałata
  • 1 łyżka Sosu Rybnego Blue Dragon
  • 1 łyżka Octu Ryżowego Blue Dragon
  • 1 łyżeczka cukru
  • 8 arkuszy papieru ryżowego
  • pęczek liści mięty
  • pęczek kolendry
  1. Warzywa (starta marchewka, ogórki pokrojone w paski, kiełki) wymieszać z sosem rybnym, octem ryżowym, cukrem oraz posiekaną kolendrą a następnie odstawić na 1  godzinę, aby zmiękły i zrobiły się sprężyste.
  2. Na papierze ryżowym ułożyć kilka posiekanych liści mięty, dodać warzywa i sałatę. Zwinąć papier ryżowy z nadzieniem w rulon, a końce złóż jak kopertę. Każdy rulon przekroić  na ½. Podawać ze Słodkim Sosem Chilli Blue Dragon.