Szaszłyczki w sosie orzechowym

Szaszłyczki w sosie orzechowym

  • 1 pomidorek koktajlowy
  • 2 kolorowe papryki
  • 1 batat (opcjonalnie)
  • 1 cukinia
  • 1 bakłażan
  • 200 g Sosu Orzechowego Blue Dragon
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka mleka
  • ½ szklanki wody
  • sól i świeżo mielony pieprz
  1. Z mąki, mleka i wody przygotować ciasto naleśnikowe. Warzywa oczyścić, pokroić na kawałki i nabić na patyczki do szaszłyków.
  2. Szaszłyki zanurzyć w cieście naleśnikowym i usmażyć na głębokim tłuszczu. Oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem. Podawać z Sosem Orzechowym Blue Dragon.

Aby szaszłyki były mniej kaloryczne, wystarczy osączyć nadmiar tłuszczu za pomocą ręcznika papierowego.