Szaszłyki z cielęciny marynowane w Sosie Słodko-kwaśnym Blue Dragon z lekką sałatką z ulubionych warzyw
- Sos Słodko-kwaśny Blue Dragon
- 400 g cielęciny
- sałata
- ogórek
- pomidorki koktajlowe
- limonka
- oliwa
- sól
- Cielęcinę pokroić na spore kwadraty. Sos Słodko-kwaśny Blue Dragon przełożyć do miski, dodać łyżkę oliwy i wymieszać. Dodać pokrojone mięso, całość dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na minimum 1 godzinę (a najlepiej na całą noc).
- Następnie kawałki cielęciny nałożyć na patyczki do szaszłyków i piec w piekarniku lub na grillu około 15 minut. Sałatę umyć, dodać pokrojone ogórki i pomidory, polać oliwą i posolić do smaku. Gotowe szaszłyki podać z sałatką oraz ćwiartką limonki.