Szaszłyki z mięsa mielonego na trawie cytrynowej z Słodkim Sosem Chilli Blue Dragon

Szaszłyki z mięsa mielonego na trawie cytrynowej z Słodkim Sosem Chilli Blue Dragon

  • 300 gramów mielonego mięsa wieprzowego
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 korzenie (lub 12 łodyg)  kolendry
  • ½ łyżeczki cukru 
  • 1 łyżeczka Ciemnego Sosu Sojowego Blue Dragon
  • zmielony czarny pieprz
  • sól
  • trawa cytrynowa lub patyczki do szaszłyków
  • Słodki Sos Chilli Blue Dragon

 

  1. Wymieszać dokładnie mielone mięso wieprzowe, czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekaną kolendrę, cukier oraz Ciemny Sos Sojowy Blue Dragon. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  2. Podzielić mięso na 12 porcji i każdą z nich uformować w małą kuleczkę. Umieścić mięso na trawie cytrynowej lub patyczku do szaszłyka. 
  3. Rozgrzać grilla i ułożyć na nim szaszłyki. Grillować z każdej strony po około 3-4 minuty. Podawać ze Słodkim Sosem Chili Blue Dragon.