Szaszłyki z mięsa mielonego na trawie cytrynowej z Słodkim Sosem Chilli Blue Dragon
- 300 gramów mielonego mięsa wieprzowego
- 4 ząbki czosnku
- 4 korzenie (lub 12 łodyg) kolendry
- ½ łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka Ciemnego Sosu Sojowego Blue Dragon
- zmielony czarny pieprz
- sól
- trawa cytrynowa lub patyczki do szaszłyków
- Słodki Sos Chilli Blue Dragon
- Wymieszać dokładnie mielone mięso wieprzowe, czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekaną kolendrę, cukier oraz Ciemny Sos Sojowy Blue Dragon. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
- Podzielić mięso na 12 porcji i każdą z nich uformować w małą kuleczkę. Umieścić mięso na trawie cytrynowej lub patyczku do szaszłyka.
- Rozgrzać grilla i ułożyć na nim szaszłyki. Grillować z każdej strony po około 3-4 minuty. Podawać ze Słodkim Sosem Chili Blue Dragon.