Wołowina w 5 smakach z zieloną fasolką i szczypiorkiem
- 300 g wołowiny (np. antrykotu)
- 100 g pieczarek
- 100 g zielonej fasolki szparagowej
- ½ pęczka szczypiorku
- ½ małej cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 50 ml Sosu Sojowego Blue Dragon
- 1 słoik Sosu 5 Smaków Blue Dragon
- kawałek imbiru (około 1 cm)
- olej do smażenia
- dowolny makaron
- Przygotować marynatę z soli, pieprzu i Sosu Sojowego Blue Dragon. Włożyć do niej pokrojone w paski mięso. Wstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki (a najlepiej na całą noc). Fasolkę szparagową, szczypiorek i pieczarki pokroić na kawałki. Cebulę, imbir oraz czosnek obrać i drobno posiekać.
- Na niewielkiej ilości oleju usmażyć mięso, czosnek, imbir i cebulę. Następnie dodać warzywa, zieleninę oraz ugotowany makaron. Smażyć przez chwilę. Dolać Sos 5 Smaków Blue Dragon. Całość podgrzać i wymieszać.