Zawijasy z łososia w sosie słodko-kwaśnym
- 200 g fileta z łososia
- 5 arkuszy Nori Blue Dragon
- 10 g sezamu (opcjonalnie)
- 100 g Sosu Słodko-kwaśnego Blue Dragon
Sałatka
- 1 opakowanie mieszanki sałat
- ½ pęczka kolendry
- 1 garść orzechów
- 100 g ogórka
- ½ pęczka bazylii (opcjonalnie)
- Łososia oczyścić, pokroić w paski (można też posypać go sezamem) i zawinąć w nori. Gotować na parze przez 8-10 minut (czas przyrządzania ryby zależy od jej wielkości). Na suchej patelni uprażyć orzechy.
- Ogórek umyć i pokroić w półplasterki. Mieszankę sałat wymieszać z ogórkiem, orzechami i porwanymi listkami kolendry oraz bazylii. Łososia pokroić w plastry i serwować z sałatką. Przed podaniem potrawę polać Sosem Słodko-kwaśnym Blue Dragon.