Przejdź do treści
Blue Dragon
Sosy na co dzień
Przepisy
Blue Dragon
Orientalne produkty
Orientalne przepisy
Kontakt
Zupa won-ton
2 l wywaru z kurczaka
4 łyżki Sosu Sojowego Blue Dragon
3 łyżki Oleju Sezamowego Blue Dragon
2 marchewki
½ główki kapusty pekińskiej
1 kapusta bok choy
1 por
5 dużych ząbków czosnku
4 cm świeżego imbiru,
2-4 szczypiory od dymki
50-60 g krewetek
1 źdźbło trawy cytrynowej
kolendra
1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
Do wywaru z kurczaka dodać pokrojoną w paski marchewkę, poszatkowaną kapustę pekińską, pokrojonego pora, czosnek, imbir, trawę cytrynową i kolendrę. Dusić wszystko na małym ogniu przez około 30-40 minut.
Po 40 minutach przecedzić wywar do innego garnka. Dodać pojedyncze liście kapusty bok choy, przekroić wzdłuż na pół szczypiory od dymki. Dodać krewetki oraz sos sojowy, olej sezamowy i przyprawę 5 smaków. Gotujemy jeszcze około 2 minuty. Zupę podawać z pierożkami.